torstai 31. tammikuuta 2013

13. Piipullinen Mac Barenia

Hetki hiljaisuutta Hatkaa tuijotellen. Piipullinen Mac Barenia. Seesteinen hetki, jolloin sisäistin projektin haasteet ja mahdollisuudet. Mielikuvittelin lopputuloksen ja laadin toimintasuunnitelman. Riemastuin tästä järjestelmällisyydestäni.
Kartoitin rikkoutuneet osat, niiltä osin kun se oli mahdollista ilman purkutyötä. Laadin listaa tulevista hankinnoista ja kuvasin rikkoutuneita osia. Joukossa oli mystisiä osia, joiden nimestä, saati käyttötarkoituksesta, minulla ei ollut harmainta hainuakaan.
Latasin netistä Lontoon murteella kirjoitetun oppaan. Toivoin löytäväni teoksen "Kawasaki ZX10R for dummies", mutta jostain mystillisestä syystä kyseistä best selleriä ei ole vielä kirjoitettu.
Vietin tunteja puuhaten tiedonhaun ihmeellisessä maailmassa netin viemäreissä ja onkaloissa. Kannatti. Pystyin kartoittamaan useiden osien käyttötarkoituksen ja hintatiedot. Yleissivistykseni moottoripyöristä kasvoi huikeasti. Edelleenkään en voi ymmärtää, miksi etujarrunestesäiliö on niin ruma ja miksi se on sijoitettu niin uskomattoman typerään paikkaan. Jos joku asiasta jotain ymmärtävä voisi valaista minua kyseisen asian suhteen, olisin hyvilläni. Samoin ohjauksen iskunvaimennin ei oikein avaudu minulle, mutta jään odottamaan valaistumista.
Pyörän purkaus vaikuttaa yllättävän yksinkertaiselta. Kuusiokoloavaimia ja hylsysarjaa hyödyntämällä saadaan runsaasti aikaan. Haasteellisimmalta osuudelta vaikuttaa työkalujen etsintä mökiltä. Periaatteesta en toimi järkevästi ja osta uusia Clas Ohlsonilta. Vaikka siellä myydäänkin alennuksessa sellaista ihanaa Bachon työkalusalkkua tarvikkeineen. Sen suhteen annan himon vielä yltyä. Masokismia?
Olen hämmentynyt havainnostani osien kertakäyttöisyyden suhteen. Kyläsepän tyttärenä kuvittelin lapsekkaasti, että osia voi ja kannattaa kunnostaa. Miten naiivi olikaan. Katteet ovat helposti hajoavaa muovia. Metalliseokset ovat sellaisia, ettei niitä voi eheyttää. Jää perikunnan hitsauslaitteet toistaiseksi hyödyntämättä.
Unelmani ruiskumaalauksesta toteutunee. Pientä osumaa jotkut ehjät osat ovat matkoillaan saaneet. Tankki on kuitenkin säilynyt vauriotta :)


3 kommenttia:

  1. Tyttäreni suositteli tätä blogia minulle... Jännää...

    VastaaPoista
  2. Ei yleensä plokit kiinnosta mutta tähän kyllä jäi heti koukkuun. Lisää kiitos, eikä mitään taukoja ennenkuin pyörä valmis :) p.s. hieno butz-choquin.

    VastaaPoista
  3. Olen ehtinyt lukea blogianne vähän, koska minullahan oli muuta ajateltavaa ja tekemistä, ehdin joskus lukea.

    VastaaPoista

Kernaasti saa laittaa kommentteja blogista ja muustakin :)