lauantai 19. tammikuuta 2013

7. Gravidi

Kuten kaikki emot kautta aikojen, valmistaudun uuteen elämään asiaankuuluvalla hartaudella. Aika ennen Hatkan saapumista on mielessäni selkeä raskausaika. Toistaiseksi ilman närästystä, tosin. Ajatukset ovat tulevassa ja vähän jännittää. Odotus on kuitenkin täynnä iloa ja riemua.
Villen kanssa laadimme tiimisopimuksen. Muu perhe on sitoutunut YYA -sopimuksella.
Tiimimme suuntasi kohti miehisyyden mekkaa. Vietimme tuntikausia hiljentyen miesten härpäkkeitä myyvillä osastoilla ja Motonetissa otimme hatut pois päästä.
Mikä elämys! Naiset, oletteko koskaan kiertäneet moottoritarvikeosastolla? Miehet, jotka innokkaasti käyttävät hyväkseen tilaisuuden rienata naisten lajinmukaista käytöstä eli shoppailua, vasta syntisiä ovatkin. Tämä katala kaksinaismoralismi paljastui minulle koko karuudessaan Motonetin hyllyjen välissä. Hartaan näköiset miehet hivelivät ja hypistelivät osia ja työkaluja hurmoksellinen hymy huulillaan. Availivat puteleita ja tuoksuttelivat niiden sisältöjä haaveellisen näköisinä.
Ruokakaupan perusostokset pikaisella gallupilla tutkittuna ovat maitoa, leipää, leikkelettä ja jugurttia. Vakoiluni perusteella miesten tavarataivaan suosikit ovat CRC, ilmastointiteippi, ruuvit ja Wunderbaumi. Todellakin, miehet oikeasti ostavat tuoksuvia- ja tuoksuttomia (!) ilmanraikastimia. Olen paljastanut itselleni miesten salaliiton. Tulen jatkossakin raportoimaan huomioistani täällä. Pysykää, naiset, tutkalla :)
Pyhiinvaellusmatkamme todellinen tarkoitus oli listata hankintoja, joita tulemme tarvitsemaan perustyöskentelyssä. Kemikaalit ja varaosat odottavat hamassa tulevaisuudessa.
Meillä oli automaattisesti roolitus selvillä. Ville tutki ylähyllyt ja minä alahyllyt. Ville tiesi hämmentävän paljon useista eri asioista. Vaihtoehtoisesti minä en tiennyt juuri mistään mitään. Muutamiin kysymyksiin tarvitsimme myyjän apua ja tässä oli minun hetkeni loistaa. Marssin tomerasti myyjä polon luokse ja aloin tentata. Sliipatut miehet olivat niin kauhuissaan jouduttuaan keski-ikäisen täti-ihmisen väijytykseen, että auliisti paljastivat kaikki miestenmaailman salaisuudet. Tosin he käyttivät siinä salaista koodikieltä, jota naisen aivot eivät pysty tulkkaamaan selkokielelle. Ville on toistaiseksi nuorukainen, eivätkä miehet paljasta salaisuuksiaan nuorukaisille, koska tietävät, että heidät jyrätään pian näiden nälkäisten leijonien toimesta. Ville kuitenkin ymmärtää "miestä" ja niin hän lymyili hyllyjen välissä kätkien kaikki kuulemansa tiedonmuruset mieleensä. Myyjän paettua ensimmäisen tilaisuuden tullen paikalta, Ville suomensi minulle saamani vastaukset. Oltiin me ovelia!
Kauppakierros vastasi synnytysvalmennusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kernaasti saa laittaa kommentteja blogista ja muustakin :)