torstai 17. tammikuuta 2013

6. Rahoitus järjestelyistä

Hatka, vaikka toimimaton onkin, ei suinkaan ilmaiseksi vaihda omistajaa. Eikä sukanvarressa sattumoisin ole ylimääräistä. Pohdin rahoituksen ongelmaa suhteessa projektin ideologiaan. Olen aikeissa tehdä romusta kunnollista. Samalla aion tehdä kasvumatkaa etsimällä rajojani ja siedättämällä itseäni kohtaamaan haasteita. Jotenkin tuntui turhan helpolta ja itsestään selvältä säästää palkasta ja investoida pyörään. Suorastaan moraalitonta hurvittelua.
Olen innokas kierrättäjä ja luuhaan kirpputoreilla, nettihuutokaupoissa, osto/myyntipalstoilla törkeän paljon. Tunnustan. Itse en ole jaksanut omaisuuttani realisoida, vaan lahjoitan nopeasti ylimääräiset tavarani pois. Kirpparilla en siis pääse tiliä tekemään. Löytyisikö jotain muuta ansainta keinoa?
Heureka! Minulla on koruja, joita en kuunaan tule käyttämään. Jostain tietovirrasta aivojeni tippaleipään on jäänyt huomio siitä, että kullan maailmanmarkkinahinta on melko korkealla. Ei muuta kuin krumeluurit esiin ja kaupoille.
Tutustuin kultabisnekseen ja vertailtuani alan toimijoita ryhdyin toimiin. Kilpailutin vielä paikalliset ostajat ja lopulta vaihdoin koruni rahaksi. Kohtalainen pesämuna pyöräkauppoihin on nyt siis kasassa. Samalla paljastui, että minua on huijattu. Vuosikymmenten takaiset petokset valkenivat kullanarvioinnissa. Lahjaksi saamistani koruista osa paljastui kullatuksi hopeaksi. Arvotonta kissankultaa. Vähän sapetti, mutta toisaalta olenhan minäkin melko härski kun myin lahjani. Ei siis auta katkeroitua.
Seuraavaksi muistin kolikkopankkini. Minulla on tapana säilöä taskuista löytyvät suljut ns. matkakassaan. Sieltä olen sitten ammentanut ekstra rahaa reissuun lähtiessä. Tuskin sinne suuria summia on ehtinyt kertyä, mutta lisänä se on rikka rokassa. Tämäkin projekti on matka, joten rahat menevät vielä oikeaan kohteeseen.
Vielä puuttuu rahaa hankintakassasta ja varaosiin ynnä muihin hilavitkuttimiin pitää varata vähintään ostohinnan verran lisää. Täytyy ruveta mielikuvittelemaan uusia rahoituskanavia.
Muistuu suloisesti mieleen Villen aikoinaan isoveljiensä suunnitelmia kuunneltuaan lohkaisema viisaus: Ideoita on, rahaa ei.
Osa hankkeen mielekkyyttä tulee olemaan ongelmanratkaisujen keksiminen. Luovaa hulluutta ja mielen pinnistelyä odotettavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kernaasti saa laittaa kommentteja blogista ja muustakin :)