lauantai 2. helmikuuta 2013

14. Poliisilaitoksella

Ajokortti asioissa poliisilaitoksella. Odotustilassa oli väkeä ja tunnelmaa. Rakastan tuijotella ihmisiä ja miettiä heidän kohtaloitaan.
Nyt pääsin seuraamaan kahden eläkeläisen kiukkua ja puhinaa. Toisilleen ilmeisen tuntemattomat herra ja rouva sättivät äänekkäästi henkilökunnan alimpaan hornantuuttiin. Oli niin hidasta ja vaikeaa koko touhu, kuulema. Yritin sitten lohduttaa, että mikäs hätä meillä täällä lämpimässä on istuskellessa. Asiat voisivat olla huonomminkin. Vika tikki.
Sain osakseni hyvin närkästyneitä katseita ja tuhahduksia. Onneksi pääsin pian asioimaan pois paheksuvien vanhusten tieltä. Sain asiani pikaisesti hoidettua ja totesin herttaiselle rouvalle tiskin takana, että eikös sulla ala just kahvitunti? Rouva hymyili ja sanoi, että hyvä kun muistutit. Löi lapun luukulle ja häipyi kahvitauolle. Lähtiessäni toivotin iloisesti mukavaa päivän jatkoa näille vanhuksille ja lisäsin vielä suloiseksi lopuksi, että "Ei olla tästä katkeria toisillemme." Katseet lämmittivät selkääni kivasti lähtiessäni ulos ovesta. Käytävään saakka saatoin aistia tekohampaiden kirskunnan odotushuoneessa :)
Hymyilin koko matkan kotiin.

1 kommentti:

  1. Sain luettua blogisi tähän asti ja hymy jäi huulille :) Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista

Kernaasti saa laittaa kommentteja blogista ja muustakin :)