lauantai 9. helmikuuta 2013

17. MC Liävä

Liävä =  navetta.
Itäsuomalaisen pienviljelijäperheen keskimmäiseksi tyttäreksi syntymistä ei varsinaisesti voi pitää lottovoittona. Vanhempiemme suuri trauma oli, ettei heille syntynyt poikaa, siis tilalle jatkajaa. Juoppo ja heittiö tämä meidän potentiaalinen veljemme olisi kuitenkin ollut, kuten isäni ja isoisäni. Ainoana poikana pilalle hemmoteltuja, mutta suuria persoonia, legendoja.
Meitä sen sijaan ei hemmoteltu. Pojan puuttuessa meistä kasvatettiin ns. hyviä jätkiä. Onnistuiko se sitten hyvin vai huonosti, tiedä häntä. Mikään ei riittänyt. Niin meistä syyllisyydessä kasvaneista tuli pakkomielteisiä työntekijöitä, ikuisia suorittajia, selviytyjiä. Kyynisiä ämmiä.
Tila ositettiin ja kiinteistö jäi Päissille. Liävä, joka viimeksi on toiminut kyläsepän pajana ja mehiläishoidon tukikohtana, ollaan nyt valjastamassa uusiokäyttöön. Erilainen, uljakka elämä MC Liävän kerhotilana on koittamassa.
MC Liävä, täysin epävirallinen toimija, koostuu suvun jäsenistä. Sukulaisuus ei kuitenkaan ole ykkösprioriteetti, vaan riittävän tosikko elämänasenne riittää jäsenyyteen. Jäsenen tulee lisäksi olla hyvä lettujen syönnissä. Lisäksi tulee tykätä grillimakkarasta ja oluesta. Alkoholiton (suosikkini) olut lasketaan myös. Kahvin juominen katsotaan myös eduksi.
Projektirahoituksesta sen verran, että haaveilla on taipumus toteuttaa itseään. Takataskussani oli "hiomaton timantti", joka oli minulle kieltämättä hivenen tarpeeton. Pohtiessani ääneen likviditeettiongelmaani, löytyi ratkaisu hivenen yllättäin. Kysyntä ja tarjonta kohtasivat ja nyt rahoitus on siinä mallissa, että Hatka saadaan maksettua ja varaosiinkin jäi kohtalainen pesämuna. Valmiiksi ei Hatkaa koossa olevalla pääomalla saada, mutta yli puolet kustannusarviosta on kasassa.
Hatka pääsi eilen purkaukseen. Iltapuhteella sulkeuduimme Villen kanssa varastoon ja irrotimme pyörästä kaikki rikkoutuneet osat ja teimme inventaarion. Ei massiivisia yllätyksiä, pari pientä pettymystä.
Valokuvia ja tarinaa operaatiosta tulossa tiistain päivitykseen. Nyt siirryn valmistautumaan puhdistusoperaation aloittamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kernaasti saa laittaa kommentteja blogista ja muustakin :)